'As a writer, words are your paint. Use all the colors.' - Rhys Alexander




Fake it until you make it!

Soms heb je het gewoon. Dan lijkt het alsof alles donker is en tegenzit. Alsof het speciaal voor jou regent om je humeur nog lager te brengen. En alsof de leraar net vandaag weer extra de pik op jou heeft.
En dan ineens. Boem. Is het weer weg. Dan ben je weer vrolijk. En die plensbui van vanochtend viel eigenlijk toch wel mee. En die leraar, ach, die doet gewoon altijd zo.

Natuurlijk kan het ook andersom. Eerst ben je blij. Dan heb je de slappe lach met je vriendinnen en heb je het idee dat je de hele wereld aankunt, mocht het nodig zijn. Als er dan ook nog eens een paar uur uitvallen waardoor je nog meer tijd hebt om te kletsen en om je vriendinnen op de hoogte te brengen van wat er allemaal in het weekend is gebeurd.
Het volgende uur zie je toevallig die leuke jongen door de gang lopen, die ook nog eens heel lief naar je lacht, terwijl je verdrinkt in zijn bruine ogen. Met als gevolg dat je pardoes tegen een ander oploopt.
En dan ineens, boem! Alsof er een grote knop is omgezet in je hoofd. Een knop die je ervan weerhoud uitbundig te doen en te lachen. Een knop die je ervan weerhoud om de zonnige kant van dingen in te zien. Een knop die ervoor zorgt dat je je depressief voelt en om niks meer kunt lachen. Een rotknop is het gewoon!
Natuurlijk kun je jezelf dan nog eens dieper de put in helpen door te gaan denken dat die ene wiskunde leraar vandaag wel erg de pik op je heeft. En dat het zo hard regent om jou te pesten. Dat alles donker is en tegenzit. Maar je kunt je zelf er ook weer uit helpen! De beroemde uitspraak; Fake it until you make it. Ken je vast wel. En het leuke aan deze uitspraak is dat hij ook nog eens klopt. Probeer maar eens als je chagrijnig bent. Plak een nep smile op je gezicht en als je die lach maar lang genoeg volhoud wordt je vanzelf weer blij.
Dus als iedereen dit nou even doet, scheelt weer een hoop chagrijnige gezichten op de weg ;)

Geschreven op: 01-02-2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten