'As a writer, words are your paint. Use all the colors.' - Rhys Alexander




7 tips voor dingen waar een plastic zak handig voor is

Iedereen kent de plasticzak wel. Dat is die zak die steeds vaker door kartonnen tassen vervangen wordt omdat die beter zijn voor het milieu. Maar hierom is de plasticzak niet minder handig. Je kunt er natuurlijk lekker gewoon je boodschappen in doen maar de plasticzak is nog voor veel meer dingen handig.

1. Als het heel erg hard regent kun je in de lengte in het midden van de zak een scheur maken, zet hem vervolgens op je hoofd (met het gat voor je gezicht zodat je nog wat ziet) en voila, je hebt een regen muts en zo wordt je hairdo niet verpest.

2. Als je meerdere plasticzakken hebt kun je natuurlijk tip 1 uitbreiden. Knoop zakken aan elkaar en maak op een beetje creatieve manier gaten in en je hebt binnen no time een compleet regenpak!

3. Als je een paar (het liefst verschillend gekleurde) zakken aan elkaar plakt kun je natuurlijk ook met wat mensen een aangepaste versie van twister gaan spelen. Zet je rechterhand op de v&d zak.
4. Als je een klein broertje of zusje hebt kun je ook altijd een plasticzak als slabber gebruiken. Haak achter elk oor een handvat en al het eten valt er zo in. Na het eten hoef je alleen de zak achter zijn oren vandaan te halen en weg te gooien.
5. Geef je onverwachts een feest maar heb je geen ballonnen in huis? No problem, je blaast gewoon Wat zakken op en voila, je hebt originele ballonnen.

6. Heb je vriendinnen die altijd op het kaftpapier op jou boeken schrijven? Dan is een plasticzak wéér de oplossing! Kaft je boeken met een plasticzak en je koopt een stift. Nu kunnen je vriendinnen je boeken onder kalken en als ze vol zijn veeg je het er zo weer af en kun je weer van voor af aan beginnen.
7. Op reis kun je niet zonder plasticzakken. Als je bijvoorbeeld in zowel de voor- als achterkant een gat in de zak maakt kun je als je naar een wildvreemde wc gaat de zak zo over de bril heen schuiven en je zit niet op een vieze bril. Natuurlijk kun je de zak ook vanwege hygiëne om je hand heen wikkelen zodat je geen vieze klinken (die vol met bacteriën zitten) aan hoeft te raken. In de auto kun je ze nog als afvalzak of kotszakje gebruiken of als je een natte zwembroek hebt als stoel zodat er niks nat wordt.

Geschreven op 02-10-2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten