'As a writer, words are your paint. Use all the colors.' - Rhys Alexander




De droom van elke vrouw

Wij vrouwen kunnen niet zonder, en de man van anno 2010 vaak ook niet meer.
Als klein meisje zochten we naar wat haarelastiekjes en wat speldjes om erin te doen. Dit deden we, zodat we een reden hadden om het te dragen. Er zaten tenslotte ‘belangrijke’ dingen in.
Toen je iets ouder werd, stopte je er een kleurboekje in en wat potloden. Waarschijnlijk was deze al ietsjes groter dan je vorige. En zo, begon je tassencollectie.
Elk jaar wel een ander tasje, misschien wel meerdere nieuwe tasjes per jaar, omdat je steeds meer mee wilde nemen.
Tegenwoordig zit er niet meer een kleurboekje met wat potloden in of een paar haarelastiekjes. Nee, tegenwoordig nam je andere dingen mee, serieuze dingen. Je mobiel bijvoorbeeld, en een vijl en je portemonnee en alle andere dingen die we tegenwoordig allemaal meeslepen.
En naast al je ‘gewone’ tassen, (voor de jongens: Durf nooit, maar dan ook nooit, te beweren dat een tas van een meisje gewoon is! Regel nummer één! Dan kwets je ze!) heb je natuurlijk ook nog een rugzak voor school, een eventuele reistas die over veel vakjes beschikt, heel veel vakjes. Natuurlijk kunnen een gymtas en een zwemtas niet ontbreken in dit rijtje. O, bijna vergeten, de clutch. Een klassieker, die ook zeker niet mag ontbreken!
Naast al deze ‘noodzakelijke’ tassen (ja alle bovenstaande tassen behoren tot de categorie noodzakelijk) hebben we natuurlijk ook nog ‘gewone’ tassen. Denk aan de handige schoudertas, of je handtas, of de verkleinde versie van je schoudertas, of de vergrote en misschien wel gewoon dezelfde schoudertas, maar dan in een andere kleur. Kan ook nog. En niet te vergeten, die ene tas waar precies een schrijfboekje, mobiel en make-uptasje inpast.
Kortom, voor een vrouw is het gewoon nodig om veel tassen te hebben. Iedere tas is nu eenmaal uniek. En in iedere tas kan je wel wat anders stoppen.
Daarom, is het heel belangrijk, willen we niet nog eens blut raken aan onze tassen verslaving, moet de modebranche met een nieuwe tas komen. Een tas die je kunt uit- en inklappen en die je normaal, maar ook binnenstebuiten (en dus in eenandere kleur) ook kunt dragen. Een tas die je kan vergroten en verkleinen naar eigen inzicht. Dan hoef je geen hele planken vrij te houden voor je tassen, hooguit nog één plank!

Geschreven op 09-10-2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten